...
Optihus AB
Optihus AB

Acetec EvoDry 24H för avfuktning med kraft

För hus och fastigheter strax över normalstorlek, eller där det är extra stort avfuktningsbehov, kommer Acetec EvoDry 24H att komma till sin rätt.

Inställningsmöjligheterna med det manuella hygrostatsystemet gör att avfuktaren lämpar sig bra för husets riskkonstruktioner. Där kommer den att ligga i standby och bara köra avfuktning när det behövs.

Möjlighet finns också att ställa 24H i kontinuerlig avfuktningsdrift, vilket lämpar sig väl för vattenskadesanering.

I avfuktningsprocessen avskiljs överskottsfukt och fläktas ut som vattenånga. Våtluftflödet leds ut genom en slang och man slipper dränering med vattenslang samt tömning av tank.

Har du några frågor inför valet av sorptionsavfuktare? Kontakta oss gärna via mail eller telefon för personlig service.

22.075kr

Artikelnummer 202224H Kategorier , Etikett

Beskrivning om Acetec EvoDry 24H

Sorptionsavfuktare EvoDry 24H är en högkapacitiv enhet vilken tillåter avfuktning även i lite större samt mer fuktbelastade rum och konstruktioner.

Samtliga avfuktningsaggregat i Acetec EvoDry-serien är framtagna med energiprestanda i topp. Det ger ägaren ökad trygghet och mer över till annat.

Användningsområden

Några utrymmen där 24H lämpar sig riktigt bra är:

Avfuktaren får i jämförelse med annan avfuktningsteknik ett tydligt övertag där det är lägre temperatur. Det sker tack vare sorptionstekniken vilken inte är så känslig för lägre temperatur som kondensavfuktare är.  

Avfuktningskapacitet

Hur mycket rumsvolym 24H klarar av beror på fukttillskottet och på hur bra man fördelar torrluften, samt vid behov även hur fördelning sker för inhämtning av processluften, den luft som ska avfuktas.

I råkällare, torpargrund och krypgrund där det är extra fuktigt brukar vi ange en kapacitet på upp till 230m3. I andra lite mindre fuktbelastade rum klarar avfuktaren av upp till 330m3 eller i bästa fall ännu mer. 

Manuell hygrostat

EvoDry 24H har en inbyggd hygrostat som drivs elektroniskt. Det innebär säkrare samt jämnare avfuktningsdrift än med äldre utdaterade hårhygrostater. 

Som ses på en av produktbilderna ovan gör man inställning mot en graderad skala. Inställningsjusteringen finns placerad ovanför filtret på processluftsidan av avfuktaren.

Hygrostatstyrningen aktiverar avfuktning när den relativa fuktigheten överstiger inställt värde.

Konstant avfuktning kan erhållas via att ställa reglaget i läge ON.

Avfuktarens interna fläkt är i drift så länge el är ansluten. Det är endast avfuktningsprocessen som styrs av hygrostaten.

Grundpaketet innehåller:

  • Avfuktare EvoDry 24H
  • Våtluftslang 1,5m
  • Slangklämmor 2 st
  • Utloppsenhet för att fästa på grundmur eller vägg där våtluften ska fläktas ut
  • Cirka 1,8m sladd med stickkontakt

Tillval

För bästa möjliga installation vilken syftar på jämnare avfuktning i alla sektioner samt energisnål drift, finns ett antal tillval i Optihus sortiment under namn Optigrund. 

Det är av särskild vikt att genom anslutning av torrluftslang leda bort och fördela ut den avfuktade luften från avfuktaren. Antingen dras endast en torrluftslang eller så kan man vid utökat fördelningsbehov använda förgrening och således skapa två eller flera utsläppspunkter. Detta brukar behövas i torpargrund samt krypgrund med olika sektioner, i källare och i sommarstugor. 

Optihus är bl.a. specialiserade på att projektera sorptionsavfuktare för olika avfuktningsapplikationer. Rita gärna en enkel skiss beskrivande det avfuktningsbehov som finns. Skicka skissen via E-mail. Vi återkommer med förslag om lämplig avfuktare samt hur slangdragningen på bästa sätt kan göras. 

Specifikation gällande Acetec EvoDry 24H

Teknik för avfuktning – Sorptionsavfuktare
Arbetsområde – -20 – +40 °C
Styrsystem – Hygrostat manuellt justerbar
Våtluftsflöde – 47/27 m3/H
Våtluftsstos – 50 mm
Torrluftsflöde – 360/180 m3/H
Torrluftsstos – 125 mm
Kapacitet – 23,8 l/24h vid 20°C/60%RF
Kapacitet upp till – 31 l/24h
Ljudnivå – 61/44 dB(A) vid 3 m avstånd
Hygrostatinställning – 0- 100 %
Effekt, fläkt, nom – 83/19 W
Effekt, vid avfuktning – 1730/1100 W
Anslutningsspänning – 1x230V V
Säkring – 10A A
IP-klass – IP21
Längd – 327 mm
Bredd – 297 mm
Höjd – 305 mm
Vikt – 8.9 kg
Filterklass – G4
Ytskikt – AluZink
Korrosionsklass – C3
Garantivillkor – AG20 3år
CE – Ja

Dokumentation gällande för Acetec EvoDry 24H

Här laddas dokumentation ned direkt från fabriken gällande 24H sorptionsavfuktare. Ytterligare information och installationstips ges kostnadsfritt från Optihus.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Acetec EvoDry 24H för avfuktning med kraft”