...
Optihus AB
Optihus AB

Acetec EvoDry 60 Pro sorptionsavfuktare med fina lösningar

Acetec EvoDry 60 Pro är vad den heter. Det är en högst professionell sorptionsavfuktare som är väl genomtänkt i förhållande till installation och avfuktning.

Med enheten levereras EvoControl digital touchdisplay för enkel programmering och klimatkontroll.

Det avancerade styrsystemet är förberett för inkoppling mot s.k. Mod-Bus system. Det finns också möjlighet att styra och övervaka via app.

Med hela 54 liters avfuktningskapacitet per dygn vid 20°C & 60% relativ fuktighet kan avfuktaren betjäna en rumsvolym upp till 1.200m3.

55.495kr

Så fungerar Acetec EvoDry 60 Pro

Sorptionsavfuktare EvoDry 60 Pro från Acetec baseras på en teknik som särskiljer sig från kompressoravfuktning där man kyler ned luft för att kondensera bort fukt från luften. 

Sorptionstekniken använder som benämningen säger absorption för att forcera bort fukt från genomgående luftflöde. Med hjälp av silicagelmaterial i ett roterande hjul kommer fukten tillfälligt att bindas till den punkt att hjulet sakta snurrar förbi självreglerande värmeelement av PTC typ. 

När det uppfuktade absorptionsmaterialet utsätts för värme kommer fukten att släppa. Fuktig luft ventileras då ut genom en våtluftstos och den torrare luften fläktas ut genom torrluftstosen. 

Styrning med EvoControl

Avfuktarens digitala styrsystem samt touchpanelen är bra genomtänkta lösningar, vilka förenklar såväl styrning som övervakning. 

EvoDry EvoControl till Acetec Pro avfuktare

Med EvoControl finns de inställningsmöjligheter som en fukttekniker eller användare i övrigt kan önska sig. 

EvoDry Pro 60 kan kopplas upp så att övervakning sker via app eller s.k. Mod-Bus system. Mod-Bus protokollet ifråga baseras på utveckling sedan 1979 och har kommit att bli standard för system till kommunikation och industriell teknik. 

Inget lämnas åt slumpen med Pro sorptionsavfuktare.

Olika lösningar med regenereringsluften

Som synes på bilderna finns en stos för dragning av slang eller rör gällande regenereringsluften till avfuktaren (märkt REG).

Regenereringsluft är det luftflöde till avfuktaren som används för att via värmeelementet driva ut fukten ur den del av sorptionshjulet som snurrar förbi. Denna luftström leds ut genom vägg i källare eller grundmur i torpargrund alternativt den modernare grundläggningstypen krypgrund

Regenereringsluften kan hämtas direkt utifrån eller inifrån det betjänade utrymmet. Hämtas denna luft inifrån samma rum som EvoDry 60 Pro placerats i kommer det att uppstå undertryck. Undertryck kan behövas när man vill undvika att radon , kemiska ämnen som klorfenol och kloranisol , övrig lukt eller mögel sprids upp till våningen ovanför genom otätheter i golvbjälklaget. 

Rör det sig om stora utrymmen och mer markant luftläckage i golven, kan avfuktaren kompletteras med en extra undertrycksfläkt

Tas regenereringsluften utifrån uppstår inte undertryck. 

Avfuktningslösningar vid installation

Acetec EvoDry 60 Pro har servicelucka åt båda hållen. Det underlättar väsentligen och öppnar upp möjligheter vid installation

Förutom möjligheten med regenereringsluften kan denna samt torrluften fördelas att hämtas och blåsas ut på olika punkter. 

Processluften, den fuktiga luften som hämtas in i avfuktaren kan också förses med förgrening och hämtas från olika ställen.

I källare, torpargrund, krypgrund och husens vind finns det ibland flera rum och sektioner. Med hjälp av förgrening och fördelning av luftflödena nås luftcirkulation och avfuktning överallt.

Man kan t.o.m. åstadkomma avfuktning på två intilliggande våningsplan med 60 Pro. En snabb förklaring är när torrluft via rörsystem leds upp på ovanvåningen och sedan dras tillbaka ned till utrymmet där sorptionsavfuktaren är placerad. 

Om avfuktningsutrymmet inte är kontaminerat kan man om det lämpar sig leda våtluften in till ventilationsaggregat med värmeåtervinning. 

Lösningarna är lika många som det finns applikationer och hus samt fastigheter. Optihus ger gärna support baserad på forskning och många års praktiskt arbete. Kontakta oss med behovsbeskrivning via mail eller telefon, så finns lösningen på plats inom kort.  

Teknisk data för Acetec EvoDry 60 Pro

Typ av avfuktare – Sorptionsavfuktare
Arbetsområde (°C) – -20 – +40
Lämplig upp till (m3) – 1.200
Styrutrustning – EvoControl med Touchpanel
Styrning via app
Våtluftsflöde, m3/H 120
Våtluftsstos, mm – 100
Torrluftsflöde, m3/H – 470
Torrluftsstos, mm – 160
Kapacitet, vid 20°C/60%RF  l/24h – 54
Kapacitet upp till  l/24h – 54
Ljudnivå, dB(A) vid 3 m avstånd friblåsande – 47
Hygrostatinställning, % – 20-80
Effekt, fläkt, nom, W – 85
Effekt, vid avfuktning, W – 2.800
Anslutningsspänning, V – 1x230V
Säkring, A – 13A
IP-klass – IP21
Djup, mm 765 x Bredd, mm 516 x Höjd, mm 565
Vikt, kg – 29.9
Filterklass – Coarse 70%
Ytskikt – Natureloxerat aluminium
Korrosionsklass – C3
Garantivillkor – AG20

Dokument gällande EvoDry 60 Pro avfuktare

Här går det att ladda ned dokument som gäller avfuktaren. Dokumenten öppnas i ny flik.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Acetec EvoDry 60 Pro sorptionsavfuktare med fina lösningar”