...
Optihus AB
Optihus AB

Aerial Porta-Dry 400 för effektiv avfuktning

Aerial Porta-Dry 400 är en kondensavfuktare som med omsorg och kunskap tillverkas i Europa.

Med synnerligen hög avfuktningskapacitet om mellan 19,5 till 71 liter per dygn, beroende på temperaturförhållanden, har avfuktaren kapacitet att jobba upp mot 680 m3 stora lokaler.

Aggregatet är för enklast möjliga hantering och förflyttning utrustat med två sidohandtag samt ett högre beläget handtag.

Avfuktat kondensvatten dräneras ut via en dräneringsslang.

21.500kr

Artikelnummer AERIALPORTADRY400 Kategorier ,

Så fungerar Aerial Porta-Dry 400

Avfuktningen i Porta-Dry 400 baseras på kondensteknik. Det betyder att den processluft som fläktas igenom avfuktaren, först kommer i kontakt med ett nedkylt element. Nedkylningen skapas genom en kompressor och ett godkänt naturvänligt köldmedie.

När luft kyls ned kommer fukt att kondensera mot de kallare elementytorna i avfuktaren. Där uppnås daggpunktstemperaturen. 

Restvärmen som alstras under avfuktningsdriften leds ut genom ytterligare ett element och går tillsammans med den avfuktade luften utrymmet tillgodo.

Det är samma grundfunktion som i ett kylskåp eller en värmepump. Dock finns inte möjlighet att hämta värme utifrån och leda in, som med en värmepump, så därför är vi till skillnad från vissa andra försiktiga med att göra sådan reklam, vilken vore missvisande. 

Var passar avfuktaren som allra bäst?

Då Porta-Dry 400 är en kondensavfuktare även kallad kylavfuktare, kommer den att jobba som energieffektivast i uppvärmda rum. Enheten har dock kapacitet att vara igång mellan 5-32 °C. 

Skulle klimatförhållandet vara så att det bildas is inne i avfuktaren, kommer den att automatiskt ställas i avfrostningsläge där hetgas tinar upp isen. 

Se teknisk data under fliken specifikation, där det framkommer att avfuktningskapaciteten blir avsevärt högre när det betjänade utrymmet är uppvärmt. 

Vattenskadeavfuktning

Vikten om 45 kg, handtag och gummihjul gör att Porta-Dry 400 är lätt att få på plats när vattenskada skett. Här gäller det att vara framme med avfuktning så fort det går, samtidigt som tillräcklig kapacitet sätts in. 

Avfuktaren kan kompletteras med extra fläktar och även med portabla värmefläktar. Att sätta luften i rörelse och samtidigt värma upp gör att aggregatet får rejält högre kapacitet. Samtidigt lyfts fukt mycket effektivare och snabbare ut ifrån material som blivit uppfuktade och vattenskadade. 

Avfuktning efter brandbekämpning

När brandkåren rycker ut och bekämpar eldsvåda ligger det i deras uppdrag att skademinimera så långt det går. Det innebär att rätt insatser sätts in och att så lite vatten som möjligt används. Dock resulterar brandbekämpningen ofta i vattenskada. Om man inte snabbt hanterar och avfuktar kan mögel och Aktinomyceter-bakterier inom ett till några dygn börja gro på och i det för fuktiga materialet. Ofta uppstår det mikrobiell lukt när mikroberna tillväxer. 

Rätt typ av avfuktare och kunskap gör att man skademinimerar så långt det går, både initialt och sekundärt. 

Vid byggnation och upptorkning av massor för avjämning samt epoxi

När man bygger och renoverar är det viktigt att få bort byggfukten. Porta-Dry 400 är en av avfuktarna i Optihus sortiment som är lämplig för ändamålet. 

Vid vissa tillfällen vill man kunna driftssätta lokalerna så snabbt det går, t.ex. efter att ha applicerat avjämningsmassa eller epoxiskikt. Även här är Aerial en fin lösning. 

Är du osäker på valet av avfuktare?

Optihus har support baserad på många års forskning och arbete med avfuktare och avfuktning. Ta gärna kontakt med oss för inledande rådgivning och support. Vi hjälper gärna till i valet av avfuktare och kan även ge kringliggande tips som energieffektiviserar och ger extra skydd mot fuktrelaterade skador. 

Nytt är också vår QS – Quick Support som baseras på en app till mobiltelefon. Med denna snabbtjänst kan du med din mobiltelefons kamera i direkt kontakt skicka oss bilderna/filmningen. Samtidigt talar vi med varandra för att bena ut frågor och avfuktningsbehov etc.. 

Teknisk data gällande Aerial Porta-Dry 400

Kapacitet (30 °C/80 %RH)/strömförbrukning l/24h/W – 71/1.250
Kapacitet (20 °C/60 %RH)/strömförbrukning l/24h/W – 30/950
Kapacitet (10 °C/70 %RH)/strömförbrukning l/24h/W – 19,5/780
Luftflöde m3/h 700
Driftområde temperatur °C – 5-32
Driftområde luftfuktighet % RH – 30-95
Max. strömförbrukning W – 1.600
Strömförsörjning V/Hz – 230/1ph/50
Ljudnivå dB(A) – 67
Kondensatdränering mm – 19
Kapslingsklass – IP22
Strömsladd m – 2,5
Köldmedium – R454c
Produktstorlek (H x B x D) mm – 1030/820 x 520 x 450 (1030/820 beroende på handtagets läge)
Vikt kg – 45

Dokument gällande Aerial Porta-Dry 400

Här kan ett produktblad laddas ned.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Aerial Porta-Dry 400 för effektiv avfuktning”