...
Optihus AB
Sök
Optihus AB
Sök
Stäng denna sökruta.

Monteringstejp MT med god åldersbeständighet

MT Monteringstejp är en högkvalitativ enkelhäftande tejp som fäster på flera sorters material.

  • För säker montering av byggplast i krypgrund
  • För tätning av rörskarvar till ventilationssystem samt avfuktare
  • För tätning mellan skarvar i plåt samt aluminium.

Tejpen är självvulkande och har god åldersbeständighet.

Mått: 50 mm x 15 m per rulle.

Temperaturtålighet mellan -20 °C till 60 °C.

321kr2.616kr

Artikelnummer N/A Kategori

Så fungerar MT Monteringstejp

Monteringstejpen är tillverkad i ett speciellt gummiliknande membran. När tejpen applicerats kommer den att vulkanisera. Det innebär att materialet förenas till ett mycket starkt, tätt och hållbart skikt. Vidhäftningen till de material man ämnar sammanfoga eller täta blir hög. Till skillnad från andra typer av tejp kommer MT att fungera avsevärt bättre och vara åldersbeständigare. 

Som allra bäst fungerar tejpningen i lite varmare klimat. Tejpning bör inte ske i svalare temperatur än +5 °C – +10 °C grader. 

Underlaget ska vara rent och torrt. Efter vulkning tål tejpen temperaturer mellan -20 °C till 60 °C . Tejpen bör inte utsättas för fritt vatten under längre tid. 

Tejp till byggplast

När det började användas byggplast i hus var tejpen en stor akilleshäl. Den visade sig efter ganska kort tid tendera att släppa, varvid det konvekterade fukt ut i husets klimatskal. Tester gjordes och det framkom att den hållbaraste typen av monteringstejp var av material som den här aktuella. 

Ett problem har länge varit när man tejpar byggplast som läggs över marken i torpargrund eller krypgrund. Meningen är att plasten ska fungera som ångbroms och motverka att markånga avges uppåt i krypgrunden. Med MT tejp blir läggningen av byggplasten säkrare, särskilt då grunden beträdes och man kryper runt på plastläggningen. 

Förutom till plast i torpargrund och krypgrund kan tejpen också användas för att täta i skarven mellan rasskydd. Rasskydd är plåtar som sätts under kantbalkarna för att hindra återfyllnadsmassor utanför huset att trycka in i grunden. 

Monteringstejp för system till avfuktare

När man installerar avfuktare av typen sorptionsavfuktare måste det i de allra flesta fall anslutas slangar eller rör för spridning av den avfuktade luften. Det kan också krävas slang eller rör för processluften, den fuktiga luften som hämtas in i avfuktaren. Till hjälp för infästning mot avfuktarens luftstosar, förgrening och skarvning finns kopplingsklämmor. Monteringstejpen kommer som alternativ till kopplingsklämmor till sin rätt, särskilt för slang eller rörsystemet som dras in till och från avfuktaren. Direkt på avfuktaren bör man inte sätta tejpen då den sedan är svår att få bort. 

Till ventilationssystem

När man anlägger system för ventilation i bostäder ska det dras rör, ofta kallat spirorör eller spiralrör. Det är viktigt att rörskarvar etc. håller tätt. Här kommer monteringstejpen också till användning. 

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Monteringstejp MT med god åldersbeständighet”