...
Optihus AB
Sök
Optihus AB
Sök
Stäng denna sökruta.

Redo Teleskoplans och Fasadborste XL

Från vår leverantör JAPE presenterar vi REDO Fasadborste XL med tillhörande Teleskoplans 1,0-1,7m.

Ett allt fuktigare klimat ställer krav på att husägare vårdar fasaden. Det krävs regelbunden tvätt, vilket enklare utförs med dessa REDO produkterna.

Fasadborste XL har borst som är lagom hårda, vilket är viktigt för bra funktion mot mögel, alger och smuts, men som ändå är skonsammare för fasaden. Fasadborsten är utformad så att borsten även går ut på sidorna. Vid fasadtvätt av brädpanel är det mycket enkelt att i ett och samma drag komma åt såväl kanterna på lockbräda som bottenbrädan. Fasadborsten lämpar sig även väl till tegelfasad och putsad fasad.

REDO Teleskoplans är en rejäl och mycket greppvänlig lans som enkelt går att förlänga från 1,0 till 1,7 meter. Lansen har koppling avsedd för trädgårdsslang och en lättåtkomlig avstängningsknapp.

238kr450kr

Artikelnummer N/A Kategorier ,

Fasadtvätt blir allt viktigare

Klimatet har de senaste årtiondena blivit allt varmare och fuktigare. Det påverkar våra hus negativt. Fasaderna utsätts för långvariga klimatförhållanden där mikrober som alger, mossa, lav och mögel trivs. 

Främst är det den norra och västra delen av husets fasad som blir påväxt. Södersidan brukar klara sig långt bättre, även om det regniga och mulna klimatet sommaren 2023 gjort att mögel i form av svarta prickar (svartmögel) fått fäste på många hus. 

Fasadtvätt har blivit allt viktigare att genomföra regelbundet, innan den mikrobiella påväxten bryter igenom fasadfärg och binder allt mer fukt till ytorna. 

Innan ommålning är det också av stor vikt att noga rengöra samt sanera fasaden från smuts och mikrober. 

Fasadborste REDO XL

Fasadborste REDO XL från svenska företaget JAPE är genomtänkt och speciellt framtagen för effektiv och snabbast möjlig fasadtvätt. Fasadborsten har en välvd borstyta och sidoborst för att man ska kunna komma åt fasadkanter och fasaddetaljer på enklast möjliga sätt.

Borsten har en robust plaststomme med trapetsgänga avsedd för REDO Teleskoplans. Borsten mått är 280 x 140 mm, med 50 mm långa PVC borst, vilket ger möjlighet att snabbt tvätta såväl mindre som större ytor. 

Fasadborsten har genomspolning vilket innebär att man kopplar vattenslang till Teleskoplansen. Vattnet sprids ut genom borsten, vilken kan hålla hela 0,15 liter vatten eller vätska för tvätt.  

Det är stor skillnad mellan att använda denna REDO XL Fasadborste jämfört med en borste utan sidoborst. Fasadtvätten blir ergonomiskt vänligare och väsentligen snabbare samt säkrare utförd. 

REDO Teleskoplans

REDO Teleskoplans är en rejäl och justerbar teleskoplans med anslutning för vattenslang. I indraget läge har lansen längden 1 meter. I helt utdraget läge 1,7 meter.

I nedre änden på Teleskoplansen finns en standardkoppling för vanlig vattenslang. En bit över sitter en på- och avstängningsknapp för reglering av vätskeflödet.

Lansen är högst greppvänlig med sina två skumgummihandtag. Den är också stabil och bra att jobba med. För säker infästning mot REDO Fasadborste XL finns s.k. trapetsgänga i övre änden.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Redo Teleskoplans och Fasadborste XL”