...
Optihus AB
Sök
Optihus AB
Sök
Stäng denna sökruta.

TFA Weatherhub fjärravläsning med trådlös hygrometer

TFA Weatherhub startpaket för inkoppling till Internet och avläsning via gratis app för mobiltelefon. Möjlighet ges att snabbt på distans avläsa värden gällande fukt och temperatur som samlas upp av den trådlösa hygrometern och de tre sändarna.

Den medföljande enheten som kallas gateway kopplas in till befintligt Internet. Hygrometerns olika enheter sänder trådlöst värdena till gateway som förmedlar dessa vidare till molnlagring i TFA system.

För att kunna fjärravläsa laddas en gratis app ned till mobiltelefon. Man kan sedan överallt där det finns täckning logga in och läsa av värdena. Det är perfekt för huset och sommarstugan m.fl. ställen när man inte kan vara på plats på ett tag.

Weatherhub gateway har förmåga att hantera upp till 50 st sändare som är anpassade för systemet. Fler sändare finns som tillval. Rabatt ges i kassan vid beställning av tillval då enhetskostnad för samfrakt tillämpas.

1.145kr

Artikelnummer 2022TFAMOB Kategorier , Etikett

Beskrivning gällande TFA Weatherhub mobila övervakning

TFA gör det möjligt att mycket kostnadseffektivt använda mobiltelefonen för att övervaka klimatet i huset med dess riskkonstruktioner

Med det s.k. SmartHome-systemet går det snabbt att på distans kontrollera såväl temperatur som relativ fuktighet

Basenheten med de tre sändarna ger totalt fyra mätpunkter. När man är på plats kan de tre sändarnas inlästa värden ses i basenheten som lämpligen placeras i husets boendedel.  

När man inte är på plats går det via Internet och mobilappen att avläsa samtliga enheters inhämtade värden

Möjlighet finns att komplettera startpaketet med fler sändare. Totalt upp till 50 stycken sändare kan hanteras. Bland tillvalen finns till pool, vind- och vädergivare, sensor för vattenläcka och sensorer för att kontrollera att kyl och frys fungerar. Även larmsändare finns till dörrar och fönster. 

Funktioner och innehåll i korthet

 • Detta TFA Weaterhub Startset fungerar som basmodul för SmartHome-systemet och består av LAN-kabel för inkoppling till router, gateway och nätkontakt. 
 • TFA trådlös hygrometer basenhet samt tre sändare medföljer. Sändarna har en maximal sändningsräckvidd om 100m. Hygrometerns basenhet med de tre sändarna ger totalt fyra mätpunkter för både temperatur och relativ fuktighet.  
 • I hygrometern finns en radiostyrd klocka. Den tar regelbundet emot en fjärrsignal som talar om exakt vad klockan är. Även datum ses i displayen.  
 • Det går att märka sändarna individuellt för att man ska veta vilken som placerats var. 
 • Flera användare kan vid behov koppla upp mot appen som är gratis.
 • Det finns möjlighet att ställa in larmgränser och få push-notiser när värden passerar larmgränser som ställts in via appen.
 • Klimatvärdena lagras i upp till 90 dagar på servern de sänds till via Internet.
 • Installationen är mycket enkel att genomföra. gatewaymodulen kopplas in till router vilken har kontakt med Internet och ansluts till ström via den medföljande adaptern.
 • Systemet fungerar både för iOS och Android

Hur ska mätvärdena tolkas?

Det finns många applikationer som är aktuella för TFA Weatherhub och Optihus finns tillhands med kostnadsfri support som hjälper dig att reda ut frågor som kan uppstå. 

Generellt gäller värdet 75% relativ fuktighet som gränsvärde för tillväxt av mögel. Detta gränsvärde är framtaget genom forskning i förhållande till byggnadsmaterial.

Inomhus och där man förvarar fuktkänsligare saker bör det hållas torrare om mellan 40-60%RF. Det lägre värdet 40% är högsta rekommenderade inomhusvärde under vintern. Denna klimatbild gällande relativ fuktighet beskriver förhållandet där de flesta personer mår som bäst.

Tänk också på att ventilationen i huset är viktig. Utan adekvat ventilation kommer fukthalten och föroreningsmängden i luften att stiga utefter de aktiviteter som de boende gör. 

Video som kort visar Weatherhub inkoppling

Videon nedan beskriver sammanfattande hur man installerar och kopplar upp Weatherhub startpaket till en router och Internet. Det är ett mindre startpaket som visas i denna video men proceduren för inkoppling är densamma för alla enheter i serien Weatherhub.

 1. Ladda ned appen till mobiltelefonen.
 2. Gateway ansluts till Internetinkopplad router och ansluts till elnät via nätadaptern.
 3. De fyra enheterna, basenheten och sändarna förses med batterier.
 4. Scanna in QR koden från vardera sändare i appen. 
 5. Ställ in ev. önskat larm samt namn på sändarna så det är enkelt att hålla reda på vilken av dem som ger specifika fukt- och temperaturvärden. 
Spela video om TFA Weatherhub med trådlös hygrometer för fjärravläsning via mobiltelefon

Specifikation gällande TFA Weatherhub för mobiltelefon

Startpaketet innehåller –  Gateway, Hygrometer basstation, 3 x sändare, nätadapter för gateway, LAN-kabel samt bruksanvisning
Mätområdestemperatur inomhus –  -10 till +60 °C (+14 … 140 °F)
Mätområdestemperatur utomhus -40 till +60 °C (-40 … +140 °F)
Mätområde luftfuktighet – 1 till 99 %
Radiostyrd och kontrollerad klocka
Maximal räckvidd – 100 m
Sändare ingår – 3 stycken
Sändningsfrekvens – 868 MHz
Material – Plast
Montering – För upphängning eller stående
Strömförsörjning – Nätadapter (EU-kontakt), batterier
Batterier – 3 x 1,5 V AA (basstation), 6 x 1,5 V AA (3 sändare)
Batterier medföljer
Mått basstation (L) 128 x (B) 32 (58) x (H) 128 mm, gateway (L) 40 (44) x (B) 28 (32) x (H) 104 mm
Vikt basstation 217 g, gateway 66 g, set 796 g (inkl. förpackning)

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”TFA Weatherhub fjärravläsning med trådlös hygrometer”