...
Optihus AB
Sök
Optihus AB
Sök
Stäng denna sökruta.

TFA Weatherhub Observer för klimatövervakning via Internet

TFA Weatherhub Observer startpaket innehåller en sändare som registrerar fukt och temperatur där den placeras. Dessa klimatvärden sänds till medföljande Gateway vilken kopplas in till befintligt Internet.

Observer står för att man kan logga in till en kostnadsfri tjänst och övervaka de sparade värdena via dator.

Möjlighet finns att koppla in upp till 50 sändare vilka finns för olika ändamål. Fler sändare finns som tillval och kan köpas när som helst om man vill utöka systemet. Vid köp av Weatherhub ges rabatt i kassan gällande tillvalen. Lägre samfraktskostnad tillämpas.

875kr

Artikelnummer 2022TFAOBS Kategorier , Etikett

Hur fungerar TFA Weatherhub Observer startpaket?

TFA klimatsensor och sändare registrerar löpande relativ fuktighet och temperatur där den placeras. Sändningsfunktionen aktiveras med jämna mellanrum och de uppmätta klimatvärdena sänds till enheten som kallas Gateway.

Gateway kopplas in mot befintligt Internet via en router. Sladd för inkoppling medföljer. Gateway vidareförmedlar värdena till TFA server. När man loggar in till databasen via dator ges utförlig övervakning.

Utöver den sändare som medföljer kan man komplettera upp systemet med ytterligare 49 mätenheter av olika slag.

Fakta

 • Plattformen gör så att man professionellt kan övervaka temperatur och luftfuktighet.
  Installationen är enkel.
 • Visning av loggad data sker som ett tydligt diagram, vilket är justerbart till fasta tidsintervaller – dag, vecka eller månad
 • Klimatdatan etc. ligger tillgänglig på servern i 90 dagar.
 • Datan kan exporteras som PDF med grafisk framställning eller som CSV-fil vilket är en textfil.
 • Det är möjligt att automatisera övervakningen och aktivera sändning av exportdata via E-mail.
 • Även omfattande larmfunktion kan aktiveras att skickas via E-mail. 
 • En fin detalj som de flesta andra klimatövervakningssystem inte bjuder på är att Weatherhub Observer plattformen är gratis och inte kräver extra användningsavgift eller prenumerationskostnader. Kostnader uppstår endast från anslutningen till Internet. Denna ingår inte utan är något man själv måste ombesörja.
 • Systemet fungerar bra via Windows, Apple och Linux-PC eller via Android, iOS och Windows Phone.
 • Går att använd över hela världen där det finns Internetanslutning.
 • Språkinställning finns på tyska, engelska eller franska.

Vilka mätmöjligheter ges?

TFA system av kompatibla sensorer och sändare är bra utbyggt. Weatherhub lämpar sig såväl i hemmet som för professionellt bruk.

Klimatövervakning kan ske i husets olika delar som är välkända för att lättare drabbas av fuktrelaterade skador. En vanlig skada är när fukthalten skjuter upp så pass mycket att mögel kan komma att tillväxa. 

Med TFA Weatherhub Observer går det att placera flera sändare i husets olika delar, t.ex. i krypgrunden, källaren och uppe på vinden. Det går till de olika sändarna att ställa in larmfunktion när värdena övergår risk för mögel. Gränsvärdet ligger på 75%RF. 

Regn- och vindmätare finns också att koppla in för den som är väderintresserad. Vidare finns poolsensor som mäter temperaturen i poolvattnet.

Fuktsensor finns vilken kan placeras mot golvet där läckage från diskmaskin eller andra läckagerisker föreligger. 

Övervakning av att kyl och frys fungerar finns också som tillval. Till den sändaren finns en temperaturutjämningspuck som gör att larm inte går när man tillfälligt öppnar dörren till kyl och frys. 

Larmsensorer finns för inkoppling mot dörr, fönster eller andra föremål där man önskar rörelselarm.

Övervakning av avfuktare

Något som kan vara viktigt när man är på semester eller är ifrån sommarstugan där avfuktare är installerad, är att kunna övervaka att avfuktningen fungerar. 

En viss tid vilken brukar ligga på några veckor kan en avfuktare i regel stå still utan att skador uppstår. Tiden varierar lite utifrån hur fuktbelastat utrymmet är. 

Med en TFA Weatherhub sändare går det enkelt att på distans övervaka att allt fungerar som sig bör. Det gör att man slipper besvära grannen eller någon annan bekant att åka ut på plats för kontroll. 

Optihus support ingår

Det är inte bara TFA Weatherhub databas som är gratis att använda. Även supporten från Optihus är kostnadsfri. Det är bra då alla utrymmen där fuktmätning kan behövas skiljer sig från varandra ifråga fuktlast och fuktkänslighet, samt hur man ska installera avfuktare eller förbättra ventilationen om det behövs. 

På Optihus sida finns ett antal artiklar som berör vanligtvis fuktdrabbade konstruktioner och de skador som uppstår vid för hög fuktlast. Längre ned på sidorna finns kommentarsmöjlighet. 

Även produktsidorna är förberedda för frågeställning och svar från supporten. Längre upp på denna produktsida finns en flik som heter ”Ställ fråga”. 

Personlig support ges också via E-mail eller telefon. 

Kort video visande inkoppling

Systemet är genomtänkt och enkelt att koppla in. Varje sändare, temperatur- och fuktmätare ges en individuell tagg och kan märkas med namn så att man vet varifrån de olika mätvärdena kommer. 

Videon nedan visas också på produktsidan som innehåller TFA Weatherhub startpaket enbart för övervakning via mobiltelefon. 

Teknisk data gällande TFA Weatherhub Observer

Leveransen innefattar – Gateway, termo-hygrosändare, nätadapter, LAN-kabel, bruksanvisning
Mätområdestemperatur – -40…+60°C (-40…+140°F)
Mätområde luftfuktighet – 1…99 %
Max räckvidd mellan sändare och Gateway – 200 m
Sändningsfrekvens – 868 MHz
Material – Plast
Strömförsörjning – Nätadapter med EU-kontakt, batterier
Batterier i sändare – 2 x 1,5 V AA
Batterier ingår
Mått gateway – 40 (44) x 28 (32) x 104 mm
Vikt – 66 g, set 543 g

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”TFA Weatherhub Observer för klimatövervakning via Internet”