...
Optihus AB
Sök
Optihus AB
Sök
Stäng denna sökruta.

Mögelanalys via mikroskopering av mykolog

För väl utförd mögelanalys samarbetar vi med mykolog. Byggnadsmaterial som ska inspekteras sänds in till laboratoriet för analys via mikroskop.

Efter att mykologen analyserat provet eller proverna kommer svar att skickas via mail som anges vid beställningen.

Optihus support medföljer mögelanalysen då varierande frågor kan uppkomma gällande behövda åtgärder med mera.

Både analys och support baseras på marknadsbästa erfarenhet och kunskap.

1.480kr

Artikelnummer MYCO-M Kategori

Så görs en mögelanalys

En provbit av byggnadsmaterial tas. Provet ska vara minst 2×2 cm för att mögelanalysen ska gå att genomföra. Materialet läggs upptorkat i levererad förslutningsbar påse och postas i förfrankerat kuvert till laboratoriet. 

Vår professionella mykolog kommer att studera och analysera under mikroskop, vilka mögelarter som finns närvarande i provet. 

Bedömning sker utifrån det mögel som finns. Varje mögelart har sina specifika kännetecken. Sporer, konidier och hyfer kan skilja sig åt mellan arterna och skillnaderna upptäcks endast under mikroskopet. 

Resultatet av mögelanalysen skickas via mail och vi är beredda att svara på frågor och om så behövs vidta lämpliga åtgärder såsom mögelsanering och installation av avfuktare. Om vi inte kan nå ut på plats finns kontakter inom branschen att tipsa om. 

Mögelanalysen rent praktiskt

Då beställning av mögelanalysen görs kan vi vara behjälpliga på förhand och berätta var provbit som allra bäst tas, och hur den ska hanteras om den är fuktig för att skickas iväg torr. 

Det är viktigt att separera de olika provbitarna under frakten. För varje analys som beställts skickas därför en provpåse. 

Kuvertet som medföljer har adress och frimärken. 

Provpåsen är markerad med ett specifikt nummer vilket är kopplat till beställningen. Om flera analyser ska skickas kommer det att finnas olika nummer på påsarna.

Inget namn eller adress till beställaren finns med vilket gör att förfarandet uppfyller GDPR, personuppgiftslagen. 

Mykologen kommer att analysera när försändelsen når laboratoriet och sänder analyssvaret till oss. Vi kopplar svaret till beställningen via det specifika numret och sänder svaret vidare till beställarens E-mail. 

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Mögelanalys via mikroskopering av mykolog”