...
Optihus AB
Optihus AB

Dantherm DRC1 trådlös fjärrkontroll till avfuktare

Om man vill fjärrstyra sin CDF avfuktare från Dantherm och samtidigt övervaka temperatur samt relativ luftfuktighet m.m.. Då går det att komplettera med trådlös fjärrkontroll DRC1.

Fjärrkontrollen medger såväl övervakning av larm som separat inställning av börvärden för temperatur och fukt.

Sändning mellan DRC1 och avfuktaren sker via 433 MHz. Sändningsräckvidden är maximalt 50m vid fri sikt och goda förutsättningar i övrigt.

2.700kr

Så fungerar DRC1 som fjärrkontroll till CDF avfuktare

CDF 40, 50 och 70 avfuktare från Dantherm har en display och inställningsmöjligheter som sitter placerat bakom dess frontplåt. Vill man kunna vara lite flexiblare och justera samt snabbt kunna övervaka är det väl värt att välja till den trådlösa fjärrkontrollen DRC1. 

Sändning av signal mellan avfuktare och DRC1 går via 433 MHz vilket idag anses som en stabil teknologi. Man kan placera fjärrkontrollen upp till 50 meter från det ställe där avfuktaren installerats. Det innebär t.ex. möjlighet att placera DRC1 i ett annat närliggande rum. 

Övervakning och inställning

Flera möjligheter finns gällande inställning och övervakning.

Fjärrkontroll DRC-1 till CDF 40 50 70

Om man valt att köpa till och integrera ett värmebatteri till CDF kan temperaturen, börvärdet ställas in och övervakas. Inställning av börvärde för önskad relativ fuktighet är lätt att göra och sedan kontrollera via displayen som visar både siffror och skala.

Displayen visar även om eventuellt inkopplat värmebatteri är i drift, om avfuktningsfunktionen är aktiverad, felfunktionsvarning, batteriindikator och lås.

Som barnlås och för att förhindra obehörig ändring av inställda värden kan man låsa enheten. 

Se även manualen ovan under fliken dokument. 

Manual gällande DRC1 trådlös fjärrkontroll

Manualen gäller den trådlösa fjärrkontrollen som finns för tillval till avfuktare CDF 40, 50 och 70.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Dantherm DRC1 trådlös fjärrkontroll till avfuktare”