...
Optihus AB
Optihus AB

Kondensatpump för automatisk tömning av CDT avfuktare

Dantherm kondensatpump är ett tillval till CDT avfuktare 30, 30S, 40, 40S och 60.

Med kondensatvattenpumpen på plats kommer vattentanken i avfuktarna automatiskt tömmas.

Vattenpumpen har tillräckligt tryck för tre meters lyfthöjd.

Tio meter vattenslang medföljer tillvalet.

5.965kr6.393kr

Artikelnummer CDTKVP Kategori

Så fungerar CDT kondensatvattenpump

Tömningen av vattentanken kan i vissa fall innebära att man måste vara på plats varje dag eller ett par gånger om dagen, då avfuktaren är placerad i miljö med riktigt mycket fukt

Om användaren vill slippa tömma vattentanken manuellt i CDT avfuktare kan med fördel kondensatvattenpumpen kopplas in. 

Vattenpumpen med kassetten som monteras, ser till att automatisk tömning sker. Utpumpning av vattnet görs via den medföljande tio meter långa vattenslangen. 

Pumpen har kapacitet att trycka vattnet tre meter uppåt. Med andra ord är tryckhöjden bra. Vid placering i källare kan det därför fungera att pumpa ut kondensatet via en väggventil för ventilation eller via ett fönster som ställs lätt på glänt. 

Flera användningsområden finns för CDT avfuktare som är utrustade med kondensatpumpen, som säkerställer tömning och därmed undvikandet av en pausad avfuktare. Det är nämligen så att om vattentanken inte är försedd med avtappningskran eller pump, kommer aggregatet att per automatik stanna när vattentanken är full. 

Ett snabbt tips

Kontrollera att vattenslangen från kondensatpumpen är säkrad på det ställe där utpumpning av vattnet sker. Flyttar slangen på sig och om oturen är framme kan vattenskada annars ske. 

Slangen kan försiktigt utan att vikas fästas vid kranen till handfat eller diskho. Se till att vattenstrålen hamnar där den ska så att läckage inte uppstår. 

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Kondensatpump för automatisk tömning av CDT avfuktare”