...
Optihus AB
Sök
Optihus AB
Sök
Stäng denna sökruta.

Optigrund™ Sluthylsa och skarvhylsa

Optigrund™ Sluthylsa och skarvhylsa används för att på ett adekvat sätt göra slangdragning till och från avfuktare.

sorptionsavfuktare och vissa kondensavfuktare finns stosar för inkoppling av slang för torrluft och processluft. I änden på slangen förs sluthylsan in.

Ibland kan skarvning av slangsystemet behövas och då fungerar hylsan som skarvhylsa tillsammans med två kopplingsklämmor.

Hylsan finns i dimensionerna 100 mm och 125 mm. Kontrollera vilken dimension ditt avfuktningssystem kräver och välj rätt dimension nedan.

Optihus finns tillhands med kostnadsfri support och kan utifrån en skiss eller beskrivning av avfuktningsutrymmet projektera samman rätt lösning.

 

25kr29kr

Artikelnummer N/A Kategori

Beskrivning gällande Optigrund™ Sluthylsa och skarvhylsa

Hylsan används med fördel genom att föras in i slutet av slangarna som dragits till och ifrån en avfuktare. Sluthylsan förs med hela sin längd in i slangens ände. Hylsan kommer tillse att slangen inte faller eller trycks ihop.

Samtidigt går det bra att fästa slangen i utdraget läge där man önskar att processluften till avfuktaren ska hämtas, alternativt där man vill att torrluften från avfuktaren ska fördelas ut. Genom att sätta en skruv inifrån hylsan genom slangen och in i en lämplig fästpunkt är det enkelt löst. 

Vid avfuktarinstallation där det är flera in- eller utblåspunkter kan strypning av systemet behöva göras. I annat fall kanske det fläktar mer luft genom en slang än de andra. Strypning är enkelt utförd genom att t.ex. tejpa någon beständigare form av vävtejp för delar av öppningarna. 

För skarvning fungerar enheten även som skarvhylsa. Komplettera med två kopplingsklämmor för att säkra så att slangen sitter där den ska och inte faller av. 

Sluthylsan och skarvhylsan passar till följande avfuktare

Hylsan finns i två olika dimensioner, 100 mm och 125 mm. 

100 mm passar till:

125 mm passar till:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Optigrund™ Sluthylsa och skarvhylsa”