...
Optihus AB
Optihus AB

Processluftstos till EvoDry PD avfuktare från Acetec

Acetec EvoDry PD är en avfuktare som original är utrustad med tre torrluftsutblås. Genom att komplettera avfuktaren med PD processluftstos kommer inhämtning av fuktig luft att kunna ske från minst tre olika ställen.

Processluftstosen innehåller tre st stosar om vardera 100mm.

Till processluftstosen passar det sortiment Optihus har för kostnadsbesparande och enklast möjliga installation.

1.950kr

Artikelnummer 2022PDPS Kategori Etikett

Hur fungerar EvoDry PD processluftstos?

Processluftstosen har tre st fast monterade stosar om vardera 100mm i diameter. Stosbrickan skruvas fast på baksidan av Acetec EevoDry PD med fyra medföljande skruvar. Avfuktaren är förberedd för montaget så det behöver inte göras någon håltagning i plåten. 

När processluftstosen sitter på plats möjliggörs hämtning av processluft, den fuktiga luften, från minst tre olika ställen. 

Slangen om 100mm vi har i sortimentet samt de andra tillvalen, passar bra att använda både på avfuktarens torrluftsida och processluftsida. 

Kort om EvoDry PD

Acetec EvoDry PD har länge varit en av de marknadsledandande avfuktarna i segmentet sorptionsavfuktare. Enheten har kommit att användas frekvent för att möta fuktproblematik i såväl krypgrund som vind m.fl. riskkonstruktioner i hus.

I originalutförande med dess tre torrluftstosar passar den väl in att installera i de flesta utrymmen. Det finns dock ställen som kräver tillval av processluftstosen. 

Det kan röra sig om torpargrund eller krypgrund som är indelade i olika sektioner. Det kan också vara så lågt kryputrymme så att extern installation av avfuktaren behövs.

Torpargrund med avfuktare

Här ses ett exempel på hur man med hjälp av processluftstosen kan installera EvoDry PD uppe i huset ovanför torpargrunden. 

Torrluftslangar dras att fördela den avfuktade luften i hela grunden och processluftslangar ser till att avfuktaren kan hämta den luft som ska avfuktas. 

Den fuktiga luften som avskiljs i avfuktningsprocessen blåser ut genom en våtluftslang som dras ut genom vägg. Alternativ kan den också dras genom golvet ner i grunden och ut genom ventilationshål i grundmur. 

Det fungerar även att bygga en låda på utsidan av grunden och göra samma typ av externa installation på så sätt. 

Installationsmöjligheterna blir många med tillvalet av processluftstosen till EvoDry PD.

Hör gärna med oss om du undrar över hur installationen går till eller om du önskar installationshjälp.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Processluftstos till EvoDry PD avfuktare från Acetec”