...
Optihus AB
Sök
Optihus AB
Sök
Stäng denna sökruta.

Optigrund™ Torrluftslang till sorptionsavfuktare

Optigrund™ Torrluftslang är ämnad att anslutas till sorptionsavfuktare och vissa kondensavfuktare för att sprida ut den avfuktade luften.

Torrluftslangen är lätt att hantera och dra till bortre änden av, eller andra sektioner i det utrymme där avfuktaren installeras.

Med hjälp av tillbehör som kopplingsklämma, sluthylsa och förgrening går det att anpassa avfuktarinstallationen utefter önskemål och behov.

Slangen finns i diameter om 102 alternativt 127 mm, samt längder om cirka 7,5 alternativt 15 m.

Var god kontrollera att rätt slangdimension beställs utefter specifikationen på avfuktarens torrluftstos. Mer information följer under beskrivningen nedan samtidigt som Optihus ger fri support och kan välja ut rätt produkter till dig.

300kr700kr

Artikelnummer N/A Kategori

Beskrivning gällande Optigrund™ Torrluftslang

Torrluftslangen är högst flexibel och lämpar sig bra för att avfuktad luft ska kunna spridas ut och cirkulera i hela det betjänade utrymmet. 

Slangen träs över torrluftstosen på avfuktaren och säkras med en kopplingsklämma. 

I slangens bortre ände förs en sluthylsa in. Det medger att slangen kan fästas i utdraget läge, vilket enklast görs genom att en skruv dras igenom från insidan av plasthylsan och fästs i lämplig underlag. 

Sluthylsan gör även att torrluftslangens öppning inte kan tryckas ihop, vilket annars hade bromsat torrluftflödet från avfuktaren. 

När man för lämplig installation och bra luftcirkulation kompletterar med en eller flera förgreningar, kan fördelning av luftflödet ut ur de olika slangarna styras genom strypning.

Mer luft tenderar att leta sig ut genom den kortare slangdragningen p.g.a. tryckfall i den längre. Det kan också vara så att en sektion är fuktigare än de andra och att högre torrluftflöde krävs dit in. 

En enkel strypningsmetod är att tejpa igen delar av utblåsen med silvertejp. I allmänhet räcker det att känna med handen så luftflödet är tillräckligt justerat mellan de olika slangarna. Har det blivit för mycket strypning går det att klippa bort en bit av tejpen. 

Exempel på dragning i krypgrund

Här visas ett exempel på Acetec EvoDry avfuktare installerad i krypgrund och kompletterad med Optigrund torrluftslang. 

EvoDry PD installerad i krypgrund med hjälp av förgreningar

Just EvoDry PD sorptionsavfuktare har tre stycken torrluftutblås och installationen kan därför optimeras väldigt enkelt. 

Andra avfuktare i serien EvoDry har endast ett torrluftutblås.

Samtliga av Acetec-avfuktarna kan kompletteras med en stosbricka för anslutning av Optigrund slang även på insugssidan, processluftsidan av aggregatet. 

Extern installation av Acetec EvoDry 12H eller 12P

Görs tillval av stosbricka går det att installera avfuktaren utanför det rum som ska avfuktas. Här ses EvoDry 12-modell vara installerad i källare utanför krypgrunden som avfuktas. Samma slangdragningsprincip kan användas till container och torpargrund som har låg höjd m.fl. applikationer.

Vilka avfuktare passar slangdimensionerna till?

Torrluftslangen finns i två olika dimensioner, 102 mm och 127 mm. 

102 mm passar till:

127 mm passar till:

Ytterligare tips

Tänk på att slangdragningen från och till avfuktarna kan kräva lite mer slanglängd än vad man först beräknar.

Dra slangarna så att de inte viks, skavs sönder eller perforeras av vassa föremål. 

Torrluftslangarna kan få vila fritt mot marken eller golvet som uppe på kallvind. Alternativt kan man utan att strypa/trycka ihop slangarna fästa upp dem med jämna mellanrum. En dubbelvikt remsa byggplast eller annat mjukt material kan med ett par skruvar användas som uppfästning. 

Specifikation gällande Optigrund™ Torrluftslang

Material – PVC, Polyvinylklorid och metalltråd
Temperaturtålighet – -30 till +70 ⁰C
Lufttryck – Upp till +3000 Pa

SVENSK STANDARD – SS-EN 13180
Ftalat i enlighet med 1907/2006/EC REACH
RoHS – 2011/65/EU

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Optigrund™ Torrluftslang till sorptionsavfuktare”