...
Optihus AB
Optihus AB

Väggdon till Acetec EvoDry Pro 30, 60, 120 och 180

Med VDP väggdon till Acetec EvoDry Pro avfuktare, modeller 30, 60, 120 och 180, går det att på säkert smådjursskyddat och regnskyddat sätt att hämta regenerationsluft och blåsa ut våtluft från avfuktningsprocessen.

Regenerationsluften kan även hämtas inne från utrymmet där avfuktaren är placerad och då behövs endast ett VDP väggdon.

Väggdonen kan fästas direkt mot vägg med skruv eller enkelt i tältduk där avfuktningsbehov finns.

2.460kr2.650kr

Artikelnummer N/A Kategori

Så fungerar VDP väggdon till Acetec Evodry Pro avfuktare

Väggdonen är robusta och tåliga samt tillverkade i eloxerad aluminium. Den inre delen består av en anslutningsstos där rör eller slang från samt till avfuktaren lätt ansluts. 

Det är viktigt att skydda EvoDry Pro avfuktarna från inkommande regn och väggdonet är därför vinklat samt regnavvisande. 

Lika viktigt som regnskydd är också att hindra smådjur att komma in till avfuktaren. Därför finns ett smådjursgaller monterat i väggdonets ytterdel. 

Regenerationsanslutning

Med regeneration menas den luft som Pro avfuktaren använder i avfuktningsprocessen där en del av sorptionsrotorn torkas ur. Om regenerationsluften hämtas inne från det utrymme där avfuktaren placerats, kommer det att uppstå visst undertryck. Läs vid behov mer om undertryck och övertryck under sidan ventilation.

Önskar man inte att det blir undertryck finns den fina möjligheten med EvoDry Pro att hämta regenerationsluften utifrån. Då kommer VDP Väggdon väl till pass. 

Våtluftutblås

Med kraftfull avfuktningskapacitet blir det över tid mycket fukt som ska ventileras ut ur avfuktarna. Väggdonet är avsett för montering mot vägg eller mot tältduk.

VDP Väggdon för tältduk till Acetec EvoDry Pro avfuktare

Ovan ses en skiss där väggdonet är monterat genomgående i tältduk. Dukplåt används mot insidan och genomgående skruv fäster.

VDP Väggdon monterat mot vägg

Ovan ses installation av väggdonet mot vägg alternativt grundmur till källare eller krypgrund. Det fästs med skruv. 

Installationssupport

Optihus har support gällande avfuktare med dess applikation samt installation. Supporten är uppbyggd att fungera via E-mail, telefon, på plats eller via QS – Quick Support, där vi via en mobilapp kopplas upp mot varandra för att samtala och rikta kameran så att fukttekniker hos oss kan titta och ge råd.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Väggdon till Acetec EvoDry Pro 30, 60, 120 och 180”