...
Optihus AB
Optihus AB

Ionosil Elektrokolloidalt silver för vattendesinfektion

Ionosil är utan tvekan det mest välkända och köpta fabrikatet av kolloidalt silver, eller rättare sagt elektrokolloidalt silver.

Ionosil har mycket bred och precis verkan emot många sorters mögel, jästvampar, bakterier, virus och encelliga protozoer som amöbor och plasmodium.

Produkten är godkänd inom EU för vattenrening av dricksvatten etc.

Det elektrokolloidala silvret har en styrka om 10 PPM och är framställt genom elektrolys och ett ingående kunnande från fabrikatens sida.

Vi levererar i förpackningar om 1 liter eller 5 liter, välj nedan.

214kr1.088kr

Artikelnummer N/A Kategori

Så här fungerar Ionosil

Ionosil elektrokolloidalt silver är en omsorgsfullt framtagen produkt för vattendesinfektion.

Genom högverkande och specialframtagen elektrolys frisätts silverjoner och nanopartiklar till det destillerade vattnet som används. Mängden silverjoner uppgår i den färdiga produkten till 70%. Totalt håller väskan för vattendesinfektion en styrka om 10 PPM (parts per million). 

Silverjoner har genom forskning och erfarenhet bevisats ha en mycket god egenskap i form av desinfektion. När silverjonen kommer i kontakt med aktuella föroreningar i vatten kommer dessa snabbt att oskadliggöras. 

Allmänt rörande silverjoner och kolloidalt silver finns många studier att tillgå, som visar att det finns god effekt mot de flesta arter av mögel, bakterier, jästvampar, virus och encelliga protozoer som amöbor och plasmodium.

Hur kan Ionosil användas för vattenrening?

Det är mycket enkelt att använda Ionosil som vattenreningsagent. 

10 ml (två teskedar) är i normalfallet tillräcklig mängd för att rena 1 liter vatten. Efter tillsättning omskakas vattnet för att silverjonerna ska få maximal effekt. Vänta 10-15 minuter för att desinfektionen ska bli färdig. Sedan är vattnet klart att dricka. 

Redan desinfekterat vatten har lång hållbarhet, om upp till ett halvår eller längre, utan att bli förorenat med bakterier.

Den långa hållbarheten kan inte minst nyttjas till vattentanken i husbilar och husvagnar. Vid camping och sommarresande blir vattnet ofta tempererat till utomhustemperatur. Samtidigt kanske påfyllning av vattentanken görs via osäkra källor, särskilt utomlands. Då kommer Ionosil väl till pass. 

Ej att förväxla med silvernitrat

Silvernitrat är en annan typ av produkt som också kan användas för vattenrening. Dock innehåller silvernitrat vid framställningen salt. En viktig skillnad mellan silvernitrat och elektrokolloidalt silver är att silvernitratet är giftigt. Denna egenskap ser vi inte finnas hos Ionosil när man använder det enligt rekommendation. 

Kuriosa

Optihus säljer och marknadsför Ionosil enbart för vattenrening och vattendesinfektion. Följande är inte att se som ett medicinskt påstående utan berättas enbart som kuriosa. Kolloidalt silver används inom sjukvården, bl.a. för att hjälpa brännskadade barn. Genom att vårdpersonal behandlar den skadade huden kommer inte patogener att skapa infektion och läkningen går snabbare. Vissa källor menar också att nytillväxt av hud stimuleras så att ärr inte bildas i samma omfattning som annars. 

Det kolloidala silvret har effekt även på resistenta bakterier som MRSA- multiresistenta stafylokocker. Läkemedelsförskrivning och användning av bekämpningsmedel på våra åkrar har förorsakat resistens hos bakterierna samt även förorsakat resistent mögel. Detta fenomen är tråkigt nog ett allt större hot mot vår hälsa. 

Vattnet vi dricker är lika viktigt som luften vi andas. Läs gärna vidare om luftkvalitet och vilka gränsvärden som gäller

Data gällande Ionosil elektrokolloidalt silver

Ionosil elektrokolloidalt silver är producerat med moderna elektrokolloidala metoder. Råvarorna som används är avjoniserat vatten och 99,99% rent silver. Ionosil håller en styrka av 10 ppm +/- 1 ppm. 10 PPM motsvarar 10 mg silver per liter. Hållbarheten är garanterad till 3 år men kan hålla många år även efter sista förbrukningsdag.

Produkten är listad hos Kemikalieinspektionen. EG Nummer: EG 231-131-3, CAS 7440-22-4.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ionosil Elektrokolloidalt silver för vattendesinfektion”